Van duel met Manchester City naar KKD: 'Raakte direct de juiste snaar'

Van duel met Manchester City naar KKD: 'Raakte direct de juiste snaar'

23 januari - 13:35 Laatste update: 20:38
3

Afgelopen december viel hij nog in tegen Manchester City, nu hoopt Alex Schalk met ADO Den Haag de weg naar de Eredivisie te vinden. Ondanks de nederlaag tegen VVV-Venlo is de aanvaller op zijn plek.

Schalk stond de afgelopen twee jaren onder contract bij Urawa Red Diamonds, een Japanse topclub. Hiermee won hij de Aziatische Champions League en stond hij in december in de halve finale van het WK voor clubs. "Echt een hoogtepunt van mijn carrière", zegt Schalk in gesprek met het Algemeen Dagblad.
 
In zijn hotelkamer in Saudi-Arabië met uitzicht over het Formule 1-circuit werd hij gebeld terwijl hij zat te wachten op het duel met Manchester City. Het was ADO-trainer Darije Kalezic. "Hij wist direct de juiste snaar bij mij te raken", herinnert Schalk. "Ik had gelijk een stemmetje in mijn achterhoofd dat zei: dat zou wel eens iets heel moois kunnen zijn. En als ze dan elke dag bellen, merk je dat ze je écht graag willen hebben."
 
Schalk geeft aan dat er bij ADO geen overdreven beloften zijn gedaan. "Er wordt eerlijk gezegd dat ze op het trainingscomplex nu in containers zitten. Het eerlijke realistische verhaal werd verteld."