Nederlands getint Liverpool naar finale, Bayern boekt minimale zege

Nederlands getint Liverpool naar finale, Bayern boekt minimale zege

24 januari - 23:10
4

Liverpool mag zich opmaken voor een krachtmeting met Chelsea in de finale van de League Cup. The Reds rekenden in de halve finale af met Fulham. In de Bundesliga boekte Bayern München een minimale zege op Union Berlin.

Fulham - Liverpool 1-1
Liverpool was eerder deze maand in de heenwedstrijd al met 2-1 te sterk, mede door een doelpunt van Cody Gakpo. Op Craven Cottage stonden zowel Gakpo, Virgil van Dijk als Ryan Gravenberch in de basis. Het Nederlandse trio kon al na elf minuten juichen. Mede door matig ingrijpen van Bernd Leno brak Luis Díaz de ban.

Liverpool deed het daarna rustig aan en verzuimde om het tweeluik in de counter definitief in het slot te gooien. Daardoor moest de ploeg van Jürgen Klopp nog even op zijn tellen passen, want Fulham drong steeds meer aan. Andreas Pereira raakte nog de paal, maar een kwartier voor tijd sloeg Issa Diop wel toe. Verder kwamen de Londenaren, waar Kenny Tete inviel, echter niet. Liverpool speelt op 25 februari de finale tegen Chelsea.

Bayern München - Union Berlin 1-0
Bayern kreeg afgelopen weekend nog een gevoelige tik van Werder Bremen (0-1), waardoor het verder achterop raakte bij koploper Bayer Leverkusen. Der Rekordmeister had het ook tegen Union Berlin niet makkelijk, al was Matthijs de Ligt al snel dicht bij de openingstreffer. Meteen na rust brak Raphaël Guerreiro uiteindelijk de ban voor de ploeg van Thomas Tuchel. De zege kwam daarna niet meer in gevaar. 

Het opvallendste moment kwam van Nenad Bjelica. De Union-trainer deelde een tik uit aan Leroy Sané en kreeg een rode kaart. Bayern verkleint de achterstand op Leverkusen weer tot vier punten. Beide titelconcurrenten hebben nu achttien duels gespeeld.