Dortmund houdt Ajax-doelwit Rijkhoff aan de kant: transfer lijkt aanstaande

Dortmund houdt Ajax-doelwit Rijkhoff aan de kant: transfer lijkt aanstaande

28 januari - 21:50
131

Alles wijst op een snel vertrek van Julian Rijkhoff bij Borussia Dortmund. De negentienjarige spits, een belangrijk doelwit voor Ajax, zat dit weekend negentig minuten op de bank bij de O19-ploeg.

Het hoogste jeugdelftal van Dortmund won met 3-1 van Paderborn, maar Rijkhoff stond niet op het scoreformulier. Hij kwam zelfs helemaal niet in actie. Het heeft volgens Ruhr Nachrichten alles te maken met een op handen zijnde transfer van de talentvolle spits.

"Als trainer vind ik dat met hem moest praten", licht trainer Mike Tullberg toe. "Wat we precies besproken hebben, blijft tussen hem en mij. Maar we hebben samen besloten hem vandaag op de bank te houden, omdat er op dit moment veel aan de hand is met Julian."

Die uitspraken kunnen worden opgevat als: Dortmund wil het risico op een blessure uitsluiten om een mogelijke transfer niet in gevaar te brengen. Rijkhoff wil dolgraag terugkeren naar Ajax, klinkt het. Hij zou ook de interesse van FC Barcelona hebben gewekt.

Inmiddels is het geen geheim meer dat Ajax serieus werk maakt van zijn komst. Dortmund heeft volgens De Telegraaf al een Amsterdams bod van minder dan één miljoen euro afgewezen. De clubs hebben tot en met donderdag (Deadline Day) om tot een akkoord te komen.

Ajax is van plan om Rijkhoff eerst minuten te laten maken bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De tiener verhuisde drie jaar geleden transfervrij naar Dortmund, waar hij een jaar geleden zijn eerste profcontract ondertekende. Sindsdien vertroebelde zijn perspectief op een doorbraak in de hoofdmacht.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!