Sneijder haalt uit: 'Die jongen moet toch een straf krijgen van de club?'

Sneijder haalt uit: 'Die jongen moet toch een straf krijgen van de club?'

29 januari - 22:01
45

Wesley Sneijder begrijpt niets van de tackle die AZ-verdediger Denso Kasius inzette tegen sc Heerenveen. De vleugelverdediger kreeg na interventie van de VAR rood voor zijn overtreding op Pawel Bochniewicz.

Vijf minuten voor rust beging Kasius ter hoogte van de middenlijn een charge. Arbiter Sander van der Eijk beoordeelde het eerst met geel, maar kwam daar na het zien van de beelden van terug. Volgens Sneijder was rood een juist besluit. "Wat bezielt hem (Kasius, red.)? Even serieus...", zucht de voormalig topmiddenvelder bij Veronica Offside. "Eerste helft, 1-1 stand, op de middenlijn... Schiet mij maar lek."

"Die jongen moet toch een straf van de club krijgen?", gaat Sneijder verder. Kasius verklaarde na afloop tegenover ESPN dat hij het niet bewust deed. "Kan je hier niets aan doen? Houd toch op, man." Sneijder krijgt bijval van Danny Koevermans, oud-spits van onder meer AZ en nu scheidsrechter in het amateurvoetbal. "Terwijl hij nog zo'n gruwelijk mooie assist gaf bij de 0-1..."

Kasius kreeg maandag te horen dat hij voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, is geschorst. AZ is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel.

Bekijk hieronder de uitleg van Kasius en de beelden van de overtreding. Klik op de tekst in de tweet om de beelden te kunnen zien.