FC Utrecht trekt portemonnee voor nieuwe vleugelverdediger

FC Utrecht trekt portemonnee voor nieuwe vleugelverdediger

30 januari - 19:20 Laatste update: 31 januari - 18:01
44

FC Utrecht lijkt zich te gaan versterken met Niklas Vesterlund, weet VoetbalPrimeur. De rechtsback van het Noorse Tromsø is onderweg naar Nederland om zijn overstap af te ronden. Met de transfer is een bedrag van ruim een half miljoen euro gemoeid.

Het ligt in de lijn der verwachting dat de huidige nummer dertien van de Eredivisie nog voor het sluiten van de transfermarkt definitief toeslaat. Voor de deal moet FC Utrecht wel de portemonnee trekken: de verdediger gaat meerdere tonnen kosten.

Vesterlund is een product van de jeugdopleiding van FC Kopenhagen. Via het Zweedse Trelleborg kwam de verdediger in 2021 in Noorwegen terecht. Daar speelde de 24-jarige back tot dusver 86 officiële wedstrijden voor Tromsø, waarin hij tien keer scoorde en twaalf assists gaf. 

FC Utrecht heeft de Deense verdediger op het oog als vervanger van Hugo Novoa, de huurling van RB Leipzig. De huurovereenkomst van de 21-jarige Spanjaard werd namelijk ontbonden. 'In overleg met Hugo en zijn club Leipzig hebben we besloten de verhuurperiode vroegtijdig te beëindigen', valt er te lezen op de website van FC Utrecht. 'Dat geeft Hugo de kans om na het herstel van zijn blessure elders voor zijn kansen te gaan.'