'Rijkhoff krijgt meteen vertrouwen: spits maakt maandagavond zijn debuut'

'Rijkhoff krijgt meteen vertrouwen: spits maakt maandagavond zijn debuut'

5 februari - 16:28 Laatste update: 16:30
33

Julian Rijkhoff gaat maandagavond bij Jong Ajax debuteren, meldt Ajax Showtime. De ploeg van trainer Dave Vos neemt het op tegen Jong FC Utrecht. Rijkhoff gaat vanavond minuten maken, maar het is nog niet duidelijk of hij in de basis zal starten.

Rijkhoff keerde op Deadline Day terug naar Ajax, nadat hij voor ongeveer anderhalf miljoen euro over werd genomen van Borussia Dortmund. De spits heeft een contract tot medio 2027 getekend met een optie voor nog een seizoen. Ajax-trainer John van 't Schip sprak afgelopen vrijdag op een persconferentie over de terugkeer van Rijkhoff. "Ik ken hem van wat beelden, maar nog niet echt als speler", begon hij. "Hij gaat gewoon bij ons trainen en dan is het aan hem om via wedstrijden in Jong Ajax en via trainingen te laten zien dat hij voor ons ook waardevol kan zijn."

Het negentienjarige jeugdproduct van de Amsterdammers hoopt zo snel mogelijk in actie te komen voor Ajax 1. Bij de hoofdmacht heeft hij de in topvorm verkerende Brian Brobbey en de Engelsman Chuba Akpom voor zich. Rijkhoff is blij dat hij terug is bij zijn oude club. "Ik ken bijna iedereen hier, oude teamgenoten", zei hij. "Ik heb altijd gezegd dat ik nog terug zou willen naar Ajax. Ik ben blij dat het nu gebeurd is. Ook voor mijzelf denk ik dat dit de beste keuze is. Ik hoop Ajax verder te helpen en voor mezelf ook mijn doel te bereiken."

Bij Dortmund Onder 19 was Rijkhoff goed voor een indrukwekkend aantal doelpunten. In totaal speelde hij 57 wedstrijden voor de beloften. Hierin kwam hij 52 keer tot scoren en gaf hij dertien assists.  

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!