Van Beek leeft mee met geblesseerde vriend: 'Had 'm eerst even met rust gelaten'

Van Beek leeft mee met geblesseerde vriend: 'Had 'm eerst even met rust gelaten'

14 februari - 13:20
18

Sven van Beek leeft mee met Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord raakte in de wedstrijd met AZ opnieuw geblesseerd en staat een tijdje aan de kant. 'Vriend' Van Beek begrijpt heel goed hoe de sluitpost zich voelt. 

"Ik voelde mezelf wel een beetje in hem. Ik had hem de eerste paar dagen met rust gelaten en daarna een bericht gestuurd", vertelt Van Beek bij ESPN. "Die voelt zich echt kloten op dit moment. Dat zag je ook op het veld toen hij in huilen uitbarstte."

Van Beek kan zich goed inleven in de emoties van Bijlow. "Die jongen wil misschien ooit nog een vervolgstap maken en bij het Nederlands Elftal zat hij er ook goed bij. Dan voel je wel met zo'n iemand mee, dat is wel balen", vertelt de verdediger van Heerenveen over zijn vriend. "We komen bij elkaar op verjaardagen en hebben oud en nieuw nog met elkaar gevierd."

"Ik begrijp wel wat hij meemaakt, ja. Maar dat kan je ook zien als je 'plat' naar hem kijkt kan je zelf ook wel bedenken dat het niet leuk is. Maar ik weet wel wat hij moet doorstaan. Al die mensen die berichtjes sturen etc. Ik weet niet of je daar altijd op zit te wachten, daarom had ik hem ook even gelaten de eerste paar dagen", besluit Van Beek.