'Saudi-Arabië wordt wakker uit winterslaap: vizier op drie Premier League-sterren'

'Saudi-Arabië wordt wakker uit winterslaap: vizier op drie Premier League-sterren'

24 februari - 09:56
19

Rondom de Saudi Pro League was het afgelopen winter verdacht stil, maar in de zomer wil de oliestaat weer toeslaan op de transfermarkt. Verschillende clubs uit de competitie zouden Premier League-sterren als Casemiro, Kevin de Bruyne en Mohammed Salah aan hun lijstjes toegevoegd.

The Times meldt dat de drie Premier League-sterren grote aanbiedingen vanuit het Midden-Oosten kunnen verwachten. Vanaf volgend seizoen zullen Saudische teams gretiger dan ooit zijn om grote namen aan hun club te verbinden. Daartoe zijn ze voortaan ook beter in staat. Het aantal buitenlandse spelers dat per selectie is toegestaan stijgt van acht naar tien.

Manchester City is het eerste team dat zich zorgen moet maken, volgens het Engelse medium. Sterspeler De Bruyne loopt na volgend seizoen uit zijn contract en dus is het aan hem om komende zomer een keuze te maken over zijn toekomst. De middenvelder keerde onlangs terug van een hamstringblessure en was sindsdien goed voor twee doelpunten en zeven assists in zeven wedstrijden.

Ook Salah (31) en Casemiro (32) staan hoog op de lijstjes, aangezien Saudische clubs spelers in de gaten houden wiens hoogtijdagen binnenkort zouden kunnen eindigen. Beide mannen werden in januari al gekoppeld aan diverse Pro League-teams.