'Ajax legt concreet contact met bijna transfervrije spelmaker (17) van PSG'

'Ajax legt concreet contact met bijna transfervrije spelmaker (17) van PSG'

26 februari - 13:25 Laatste update: 15:00
129

Ajax toont interesse in talent Étienne Michut van Paris Saint-Germain. De zeventienjarige aanvallende middenvelder heeft een aflopend contract bij de Franse kampioen. Daar hoopt naast Ajax ook Manchester City van te profiteren, weet L'Équipe.

PSG wil graag verder met Michut, maar de jongeling twijfelt aan zijn toekomst in het Parc des Princes. De spelmaker komt momenteel uit voor de O19 van de Parijzenaars, waarvoor hij zes keer scoorde en vier assists gaf in negentien competitieduels. Ook kwam hij vijf keer in actie in de Youth League.

L'Équipe omschrijft Michut als een technische, dynamische speler, met een laag zwaartepunt. 'Zijn kwaliteitein sluiten aan bij het spel dat Manchester City en Ajax willen spelen', klinkt het. Volgens de Franse sportkrant hebben zowel de Engelse grootmacht als de Nederlandse topclub de eerste concrete contacten met het management van de speler gelegd. De City Group wil hem overigens wel eerst stallen bij Girona, zodat hij zich daar kan ontwikkelen.

De 1.70 meter lange Michut is de broer van Édouard Michut. Die laatste wordt momenteel door PSG verhuurd aan Adana Demirspor.