Jansen verbaasd door Ajax-dissonant: 'Dat kan echt niet meer'

Jansen verbaasd door Ajax-dissonant: 'Dat kan echt niet meer'

26 februari - 17:04
68

Anco Jansen ziet het niet meer goed komen met Anton Gaaei bij Ajax. De Deen werd al in de eerste helft gewisseld tijdens het verloren duel met AZ (2-0). De oud-speler van onder meer FC Emmen denkt dat dat de druppel is geweest.

"Die Gaaei kan echt niet meer bij Ajax", zegt Jansen in gesprek met ESPN. De oud-voetballer zag Gaaei onder meer in de fout gaan bij het eerste tegendoelpunt van de Amsterdammers. "Die wil ik hem nog wel vergeven. Daarna gaat er nog zoveel fout bij Ajax dat ik Gaaei er niet de schuld van wil geven."

Vlak voor de wissel beging Gaaei echter weer een cruciale fout, rond de zestien van AZ. "Dat verzin je toch niet? Hij wil een bal aannemen en opendraaien op de zestienmeter van de tegenstander, terwijl er maar één verdediger achter hem staat. Ik vind het heel lullig voor die jongen, maar we hebben het hier wel over Ajax, hè? Als hij nu bij PEC zou spelen, zou ik nog zoiets hebben van 'kan gebeuren', maar bij Ajax kan het niet gebeuren."

Het was niet de eerste keer dat Gaaei in negatieve zin opviel bij Jansen. Tegen Bodø/Glimt maakte de vleugelverdediger tijdens zijn invalbeurt ook geen goede indruk op de analist. "Op een gegeven moment begon Gaaei aan een loopactie. Ik denk dat hij best wel snel is, maar dan gaat die kop naar beneden, dus hij ziet niks meer. En dan loopt hij met zijn kop tegen een tegenstander aan."