'Ajax veel beter dan we hadden durven dromen, ze mogen trots zijn'

'Ajax veel beter dan we hadden durven dromen, ze mogen trots zijn'

7 maart - 20:52 Laatste update: 22:46
146

Ajax oogst lof voor het Conference League-optreden tegen Aston Villa. Kenneth Perez en Marciano Vink zijn zeer te spreken over het doelpuntloze gelijkspel in de Johan Cruijff Arena.

"Het was veel beter dan we hadden durven dromen", stelt Perez bij ESPN. "Je kunt discussiëren wat Villa aan het doen was, maar het één zal wel met het ander te maken hebben. Ajax heeft als eenheid geopereerd. Ze hebben de tactiek gevolgd en vol druk gezet. Villa had niet het vermogen zich daar onderuit te spelen, waardoor je eigenlijk niet echt in de problemen kwam. Andersom waren er ook niet heel veel kansen, maar dit is wel waar Ajax naartoe moet."

Kwakman genoot desondanks niet echt van de Europese avond in de Johan Cruijff Arena. "Nu speelt Ajax ineens heel volwassen. Verdedigend alles op orde. Als de tegenstander dan een off-day heeft, dan wordt het een heel saaie pot." Die uitspraak wekt verbazing bij Perez. “Ik vond het helemaal niet zo’n saaie pot”, roept de ex-Ajacied. “Zeker als je weet waar ze vandaan komen en wat we de afgelopen maanden van ze gezien hebben. Je hebt met de nummer vier van de Premier League te maken. Ik vind het heel interessant: hoe komt dat dan? Was Ajax dan zo goed? Ik denk dat ze zeer gegroepeerd hebben gespeeld.”

Ook Marciano Vink spreekt van een zeer gedisciplineerd Ajax. "Ze hebben de beste kansen gehad en Aston Villa geen kans gegeven om in hun spel te komen. Dat is veel waard. Aston Villa speelde in de Premier League Manchester City weg. Die zijn hier echt niet naartoe gekomen van: dit doen we op ons gemak. Ajax stond het niet toe. Ze mogen best trots zijn op deze 0-0."