AZ-huurling keert niet meer terug naar Alkmaar: optie tot koop officieel gelicht

AZ-huurling keert niet meer terug naar Alkmaar: optie tot koop officieel gelicht

8 maart - 13:30 Laatste update: 15:02
29

Peter Vindahl keert niet meer terug bij AZ. De Deense doelman wordt dit seizoen door de Alkmaarders verhuurd aan Sparta Praag, waarvoor hij ook na dit seizoen actief zal blijven. Dat meldt de club uit Tsjechië via de officiële kanalen. 

Sparta Praag bedong bij de huurdeal een optie tot koop. Die is nu gelicht. Vindahl was in het seizoen 2021/22 nog de eerste keeper van AZ. Omstreden was hij echter nooit. Vorig seizoen werd hij al gestald bij FC Nürnberg.

In Tsjechië keept de 26-jarige Deen alles, zo ook het Europa League-duel met Liverpool van donderdagavond (1-5). Vindahl is blij met zijn langere verblijf bij Sparta Praag. "Het is fijn om te weten dat Praag voorlopig mijn thuis is, ik moet zeggen dat het ook vanaf de eerste dag zo voelde. Ik ben sinds het begin opgenomen in de grote familie, en denk dat het zo zal blijven. Ik ben heel blij."

Met Mathew Ryan, Hobie Verhulst en ook talent Rome-Jayden Owusu-Oduro is de keeperspositie bij AZ rijkelijk bezet. Vindahl keepte in totaal 48 wedstrijden voor de Alkmaarders. Daarin hield hij zijn doel tien keer schoon. 

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!

(edited)