Pochettino komt met boodschap aan Chelsea-fans: 'Gaat nog heel lastig worden'

Pochettino komt met boodschap aan Chelsea-fans: 'Gaat nog heel lastig worden'

12 maart - 12:40
4

Volgens Mauricio Pochettino is Chelsea nog lang niet waar het moet zijn. De Argentijn zag zijn ploeg maandag een belangrijke overwinning boeken ten koste van Newcastle United (3-2). Na het duel trapte Pochettino stevig op de rem.

Pochettino maakte een geïrriteerde indruk na afloop van het duel met Newcastle. Hij vindt dat supporters van Chelsea te kritisch zijn, gezien de situatie waarin de club verkeert. "We moeten begrijpen dat we Chelsea zijn", begon de oefenmeester. "Dit project is totaal anders. Sommige mensen zijn misschien in de war. Als mensen niet willen luisteren is dat moeilijk, maar we proberen uit te leggen dat dit een ander Chelsea is. We zijn aan het bouwen. Het gaat nog heel lastig worden."

Wedden

Meer odds

"We speelden een League Cup-finale van 120 minuten, drie dagen later hadden we de FA Cup en weer daarna Brentford", gaat de Argentijn verder. "In zes dagen tijd speelden we drie hele zware wedstrijden, met vrijwel hetzelfde elftal. Het was echt zwaar. Als dat betekent dat we een ramp zijn, dan is dat zo. Het belangrijkste is dat het geen gevolgen heeft voor het team. Ze weten wat ze moeten doen en wij blijven erin geloven."

Maandagavond pakte Chelsea weer eens de volle buit in de Premier League. De Londenaren zijn op de ranglijst nog altijd terug te vinden op teleurstellende elfde plaats. "Deze overwinning is belangrijk voor ons, en voor onze fans om wat rustiger te worden. Ik denk dat als we onze volgende wedstrijd niet winnen, er weer een probleem zal zijn, maar dat is Chelsea", aldus Pochettino.