Memphis en Oblak blinken uit: Atlético schakelt Inter uit na strafschoppen

Memphis en Oblak blinken uit: Atlético schakelt Inter uit na strafschoppen

13 maart - 23:42 Laatste update: 23:47
40

Atlético Madrid heeft ten koste van Internazionale de kwartfinale van de Champions League bereikt. Memphis Depay dwong een verlenging af voor de Spaanse topclub, die uiteindelijk na strafschoppen aan het langste eind trok.

Bij Inter stonden Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis. Davy Klaassen nam zoals gebruikelijk op de bank plaats. Bij Atlético was er geen plaats voor Memphis Depay, want Antoine Griezmann en Alvaro Morata vormden het Madrileense spitsenkoppel. Atlético moest de nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen, maar de beste kans in het eerste kwartier was voor Inter. Dumfries kwam op, alleen zijn schot bracht Oblak onvoldoende in verlegenheid.

Atlético zocht een gaatje in de Italiaanse defensie, terwijl Inter in de omschakeling dreigend was. Het Wanda Metropolitano sprong op na een harde kopbal van Morata, maar Yann Sommer was bij de les. Niet veel later was het aan de andere kant wel raak. Federico Dimarco rondde af na een vlijmscherpe aanval. Het antwoord van de Spanjaarden volgde razendsnel: Griezmann schoot van dichtbij raak. De Fransman dacht nog voor rust zijn tweede te maken, toen hij Stefan de Vrij uitspeelde. Zijn schuivertje werd echter net op tijd weggewerkt.

Ook in de tweede helft was Griezmann al snel weer gevaarlijk, maar Sommer redde op zijn poging. Atlético bleef in het vervolg verwoed zoeken naar een opening, maar kwam heel goed weg toen Marcus Thuram overschoot. Ook Nicolò Barella verzuimde het duel in het slot te gooien, nadat hij voor Jan Oblak opdook. Atlético-trainer Diego Simeone had even daarvoor Memphis ingebracht en de Nederlander stelde niet teleur. Hij schoot eerst nog op de paal, maar drie minuten voor tijd nam hij de bal goed aan en schoot hij uit de draai raak. Hij dwong daarmee een verlenging af, hoewel Riquelme zelfs nog de winnende op de schoen had.

Memphis was in de verlenging dicht bij een tweede treffer en bezorgde de Inter-defensie overuren, maar uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. Ook daarin was de Oranje-international trefzeker. Dat gold niet voor invaller Davy Klaassen, die Jan Oblak zag uitgroeien tot Madrileense held, al schoot Lautaro Martínez de beslissende hoog over. Atlético behoort zodoende tot de beste acht ploegen van Europa. De verliezend finalist van een jaar geleden is uitgeschakeld.