Henderson onthult bijzondere routine na Ajax-duels: 'Kleiner dan bij Liverpool'

Henderson onthult bijzondere routine na Ajax-duels: 'Kleiner dan bij Liverpool'

14 maart - 12:10
42

John van 't Schip hoeft zich geen zorgen te maken over de fitheid van Jordan Henderson. De Engelse routinier (33) kan - in tegenstelling tot sommige ploeggenoten - elke vier dagen een wedstrijd spelen. Daarvoor nam hij een routine over van Mohamed Salah.

Na avondwedstrijden kan Henderson vanwege de adrenaline niet slapen, net als Salah. In plaats van te woelen in bed of de halve nacht social media af te struinen, besloten de twee te gaan zwemmen op het trainingscomplex van Liverpool.

"Een beetje zwemmen, maar we deden ook stretch- en hersteloefeningen", vertelt Henderson in een interview met Het Parool. "Als je toch niet kunt slapen, kun je die tijd beter gebruiken om al aan je herstel te werken. Het scheelt misschien een procentje, maar dat kan het verschil maken."

Bij Ajax hanteert Henderson - samen met een fysio - hetzelfde recept, al zijn de omstandigheden niet zo goed als in Liverpool. "Het is kleiner dan bij Liverpool, maar het kan", zegt hij. "Als de Nieuwe Toekomst klaar is, verwacht ik ook een wat groter zwembad en plekken waar je kunt blijven slapen."