Egbers spant om twee redenen een kortgeding aan tegen zijn werkgever NOS

Egbers spant om twee redenen een kortgeding aan tegen zijn werkgever NOS

21 maart - 16:52
180

Tom Egbers heeft een kortgeding aangespannen tegen de NOS. De presentator verlangt (een deel van) zijn werkzaamheden terug, nadat hij na een artikel van De Volkskrant van de buis werd gehaald.

Uit het onderzoek van die krant kwam dat Egbers zich had schuldig gemaakt aan pestgedrag en intimidatie bij de NOS Sport-redactie. Daarnaast zou hij een drie jaar durende affaire hebben gehad met een jongere collega. Egbers werd naar aanleiding van het onderzoek door de NOS van de buis gehaald. De omroep kwam toen met de uitleg dat de presentator rust wilde bieden aan de redactie en het programma Studio Sport.

Inmiddels is het een jaar later en wil Egbers zijn werkzaamheden weer hervatten. De presentator heeft een kortgeding aangespannen, waarin twee onderwerpen moeten worden aangepakt. Egbers wil niet meer dat de omroep zich intern en extern negatief over hem uitlaat, maar hij wil ook onder bepaalde voorwaarden weer aan de slag. De rechtbankdocumenten zijn inmiddels in handen van NOS, maar de omroep geeft aan dat ze altijd in gesprek zijn geweest met Egbers over zijn terugkeer.