Twijfels over PSV-supersub Pepi: 'Ik mis iets, vind hem niet zo compleet'

Twijfels over PSV-supersub Pepi: 'Ik mis iets, vind hem niet zo compleet'

21 maart - 22:55
50

Ricardo Pepi was tegen FC Twente weer belangrijk voor PSV als invaller. ESPN-analisten Kenneth Perez en Marciano Vink vragen zich af hoe lang de 21-jarige spits zich wil schikken in een rol als supersub, maar ook of hij überhaupt goed genoeg is om Luuk de Jong op te volgen.

Met een treffer in blessuretijd maakte Pepi het verschil voor PSV. Hij scoorde dit seizoen al zeven keer vanaf de bank. "Hoe lang heb je daar zin in als vrij goede spits?", vraagt Perez zich af bij Dit was het Weekend. "Het is lastig om dat meerdere seizoenen te doen. Als je vanuit FC Groningen mag tekenen bij PSV, dan ben je blij. Dan kun je dit opbrengen, daar is hij denk ik ook wel professional genoeg voor. Maar je gaat straks een nieuw seizoen in en De Jong zal blijven als eerste spits."

“Ik denk dat PSV heel tevreden is over Pepi, maar Luuk de Jong is dit seizoen weergaloos. De vraag is voor hoe lang nog. Dat doorselecteren is het aller moeilijkste. Heeft Pepi het geduld?” vervolgt de Deen.

Vink adviseert de Amerikaanse international om sowieso nog één jaar bij PSV te blijven. "Ik denk dat hij al ontzettend veel geleerd heeft dit seizoen en een betere spits is, met het tempo waarin PSV gespeeld heeft. Maar ik weet niet hoe dicht bij hij bij De Jong is gekomen. Ik vind hem in een heleboel dingen ook nog best wel tekort schieten. Hij mocht één of twee keer in de basis beginnen, toen vond ik het niet echt bijzonder."

De voormalig middenvelder uit zijn twijfels bij Pepi als toekomstig aanvalsleider van PSV. "Ik zie liever een Luuk de Jong-achtig type. Het voetbal-gedeelte vind ik bij hem nog niet top. Hij is wel een goalgetter, maar ik mis iets. Ik vind hem niet zo compleet. Ik weet niet of ik hem op Champions League-niveau goed genoeg vind."