Derksen: 'Nog nooit is iemand in mediawereld zoveel onrecht aangedaan'

Derksen: 'Nog nooit is iemand in mediawereld zoveel onrecht aangedaan'

22 maart - 13:42
134

Johan Derksen schaart zich pal achter Tom Egbers. Die laatste heeft een kort geding aangespannen tegen NOS, omdat hij vindt dat zijn werkgever verplicht is tot rehabilitatie. Daar is de nestor van Vandaag Inside het mee eens.

De bekende sportpresentator (66) zit inmiddels ruim een jaar thuis, nadat hij vorig jaar maart werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie van de NOS. "Er is nog nooit iemand in de mediawereld zoveel onrecht aangedaan als Tom Egbers", stelt Derksen. "Het ergste vind ik nog dat die mannetjes die nu bij Studio Sport zitten nooit enige solidariteit hebben betracht. Er is geen één argument te bedenken waarom Tom op non-actief moest."

Egbers wordt goede kansen toegedicht om het kort geding te winnen. "Het zou me eerlijk gezegd verbazen als hij geen gelijk zou krijgen. Ik ben het volledig met Johan eens", zegt tafelgast en advocaat Job Knoester. "Het is schandalig hoe Tom is behandeld." Derksen doet een handreiking naar Egbers. "Hij blijft hier van harte welkom. Een uitstekende collega, die bij de NOS als oud vuil wordt weggezet."