Update: 'Maatsen en Dortmund willen allebei langer met elkaar door'

Update: 'Maatsen en Dortmund willen allebei langer met elkaar door'

30 april - 14:49 Laatste update: 15:18
13

Ian Maatsen is van plan om ook na het huidige seizoen bij Borussia Dortmund te blijven. De linker wingback wordt momenteel gehuurd van Chelsea, maar van een toekomst op Stamford Bridge lijkt vooralsnog geen sprake.

Borussia Dortmund kan Maatsen komende zomer voor een gelimiteerde som definitief overnemen van Chelsea. Ook de back zelf heeft zijn zinnen gezet op een langer verblijf in Duitsland, bevestigt zijn vader Edward Maatsen tegenover Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"We zijn bezig om bij de club te blijven", begint laatstgenoemde zijn verhaal. "De clubs moeten het onderling uitvechten. Ian ontwikkelt zich goed en bij Chelsea gaat het ook niet lekker sinds ze van eigenaar veranderd zijn." Hoe dat komt denkt Maatsen senior wel te weten: "Veel bij die club draait ook om geld, dat lijkt soms wel belangrijker dan het clubbelang", stelt hij.

"We hebben behalve Chelsea en Dortmund meer opties, maar Dortmund is een goede doorstart gebleken", gaat senior verder. "En kijk welke jongens ervandaan komen. Bellingham, Haaland…"

Woensdag staat Maatsen met Dortmund in de halve finale van de Champions League tegenover Paris Saint-Germain. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt in het Signal Iduna Park.

Update:
Nadat de wens van Maatsen duidelijk werd, deelt Fabrizio Romano op X dat Borussia Dortmund hetzelfde denkt over de toekomst van de Nederlander. De Duitsers zouden graag langer door willen met Maatsen en een deal moet snel beklonken worden.