'Veelvraat AC Milan gaat maar door: 30 miljoen voor doelpuntenkanon'

'Veelvraat AC Milan gaat maar door: 30 miljoen voor doelpuntenkanon'

11-06-2017 22:50
23

André Silva lijkt de volgende topversterking van AC Milan voor het nieuwe seizoen te worden. Italiaanse media melden zondagavond dat de 21-jarige spits van FC Porto momenteel in Italië verblijft om zijn transfer af te ronden. 

Sky Italia heeft vernomen dat Milan zo'n dertig miljoen euro gaat betalen voor Silva, die afgelopen seizoen 21 doelpunten in 44 officiële duels namens Porto maakte. Ook in de nationale ploeg van Portugal was Silva op dreef. Zijn eerste acht interlands - hij debuteerde in september 2016 - leverden zeven treffers op. 

Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van Silva, onderhandelde de afgelopen dagen met de leiding van Milan. De verwachting is dat zijn cliënt maandag medisch gekeurd wordt. Daarna signeert Silva een vier- of vijfjarig contract in San Siro.

In de afgelopen weken legde Milan reeds drie bekende namen vast. Linksback Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg), middenvelder Franck Kessié (Atalanta Bergamo) en verdediger Mateo Musacchio (Villarreal) werden ook al gecontracteerd. Over rechtsback Andrea Conti (Atalanta) en vleugelspits Baldé Keita (SS Lazio) wordt momenteel onderhandeld.