NEC-kandidaat wil in Brabant blijven: Leuk als je genoemd wordt, maar...

NEC-kandidaat wil in Brabant blijven: "Leuk als je genoemd wordt, maar..."

01-07-2017 18:01
7

Roy Hendriksen wordt waarschijnlijk niet de nieuwe trainer van NEC. De oefenmeester van Helmond Sport wordt in Nijmegen genoemd als kandidaat, maar hij wil in Helmond blijven. Hendriksen laat dat zaterdag weten aan Omroep Zeeland. 

"We zijn bezig met een stappenplan, en ik wil de lijn van vorig seizoen doortrekken. Het is altijd leuk als je genoemd wordt, maar ik ben bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met Helmond Sport. We zijn vorig seizoen goed geëindigd en de selectie is bijna hetzelfde gebleven. Er is dus voldoende perspectief in Helmond", aldus de oud-middenvelder. 

Hendriksen was in het verleden assistent-trainer in Nijmegen. Aan de zijde van Ruud Brood werd hij in 2015 kampioen van de Jupiler League. Later begon hij bij Helmond Sport aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. "Ik heb het goed naar mijn zin en wil graag mijn steentje bijdragen om deze club verder vooruit te helpen", zegt hij. 

Jack de Gier lijkt óók al niet de nieuwe trainer van het gedegradeerde NEC te worden. Zijn contract werd zaterdag verlengd