Van der Sar aandachtig toeschouwer bij ADO: 'Leuk dat-ie meteen meedoet'

Van der Sar aandachtig toeschouwer bij ADO: 'Leuk dat-ie meteen meedoet'

01-07-2017 18:15
10

Joe van der Sar, de zoon van Ajax-directeur Edwin van der Sar, heeft zaterdag zijn officieuze debuut gemaakt in het eerste elftal van ADO Den Haag. De negentienjarige goalie deed 45 minuten mee tegen amateurclub LVV Lugdunum. Van der Sar junior is tevreden over zijn optreden. 

"Ik kreeg niet veel te doen, maar heb wel kunnen genieten van de wedstrijd. Het is de planning om dit seizoen bij Jong ADO te spelen. Ik heb nu een heel mooie mogelijkheid om me tijdens de trainingen te laten zien bij het eerste. Deze week kreeg ik te horen dat ik deze wedstrijd mocht spelen. Ik pak het allemaal mee en doe mijn best. Dit is allemaal extra", zei hij na afloop tegen het Algemeen Dagblad. 

Een vergelijking met zijn beroemde vader is niet aan de orde. "Ik heb niet zo heel veel van hem gezien in zijn jonge jaren. Ik heb nog een paar jaar te gaan. Ik probeer ook veel te coachen, dat heb ik van hem geleerd. De organisatie is altijd belangrijk. Als je het goed neerzet, krijg je zoals vandaag weinig te doen. Dan is het alleen maar coachen, coachen, coachen."

Van der Sar senior was ook van de partij. "Joe heeft vier jaar bij Ajax gespeeld en neemt nu een andere route. Leuk dat hij meteen bij het eerst mee kan doen. We hebben met een aantal clubs gesproken en gekeken waar hij zich het beste kon ontwikkelen. Met Jeffrey Van As hebben we een goed gesprek gehad. Laten we hopen dat het bij ADO lukt."