Update: 'FC Groningen-gerucht blijkt te kloppen: huurdeal met Chelsea'

Update: 'FC Groningen-gerucht blijkt te kloppen: huurdeal met Chelsea'

02-07-2017 15:48
16

FC Groningen gaat zich mogelijk op korte termijn versterken met Todd Kane. De Chelsea-back laat zondag via zijn eigen Instagram-account weten dat hij aan de slag gaat bij een nieuwe club. Twee seizoenen geleden verhuurde Chelsea hem al eens aan NEC. 

'Onderweg! Een nieuw hoofdstuk! Zin om terug te keren #loan', schrijft Kane op Instagram. Op de foto is hij in de auto te zien. Enkele Chelsea-accounts berichtten zaterdag al over de interesse van FC Groningen in de 23-jarige vleugelverdediger. De Trots van het Noorden is na het vertrek van Tom Hiariej en Desevio Payne op zoek naar een nieuwe rechtsback.

In het seizoen 2015/16 speelde Kane zoals gezegd op huurbasis voor NEC. Die succesvolle samenwerking kwam abrupt ten einde toen de Brit in april 2016 een zware kruisbandblessure opliep tijdens een competitieduel met PEC Zwolle. Kane was daarna een halfjaar uit de roulatie. Chelsea verhuurde hem eerder aan onder meer Nottingham Forest en Bristol City.  

Update 15.48: Het Algemeen Dagblad bevestigt inmiddels dat Kane onderweg is naar het Noordlease Stadion. De vleugelverdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Premier League-kampioen Chelsea. Tegenover de komst van Kane staat het aanstaande vertrek van zowel Bryan Linssen als Simon Tibbling. Linssen moet alleen nog medisch gekeurd worden door Vitesse. De Deense topclub Brøndby IF heeft een bod uitgebracht op Tibbling. 

 

On route! New chapter coming! Can't wait to be back! #loan

Een bericht dat is gedeeld door @toddy_kane op