Ziyech haalt uit naar directie: 'Jammer dat Ajax niet van de fouten heeft geleerd'

Ziyech haalt uit naar directie: 'Jammer dat Ajax niet van de fouten heeft geleerd'

Hakim Ziyech is bijzonder kritisch op de clubleiding van Ajax. De spelmaker is van mening dat de clubleiding niet geleerd heeft van de fouten die vorig seizoen gemaakt zijn. Ziyech doelt op de versterkingen die er nog steeds niet zijn.

"Het is jammer dat dat nu weer zo is", zegt een kritische Ziyech in gesprek met Ziggo Sport. "Of ik met Marc Overmars praat? Ik heb daar nog niets van gezegd, maar er zijn jongens die daar wat van gezegd hebben. Nu doe ik het. Het is jammer dat ze niet van de fouten van vorig jaar hebben geleerd. Hard? Ja, maar wel de realiteit."

Ziyech vindt dat er absoluut spelers bij moeten komen. "Ja, dat vind ik. Waar? In de verdediging, op het middenveld en voorin. Of het frustrerend is dat er nog geen versterkingen zijn? Ja. Je wilt zo vroeg mogelijk beginnen met een complete selectie. We weten allemaal dat de transferwindow tot 1 september open is. Dat is nou eenmaal de voetballerij, daar kun je vrij weinig aan doen. Het is wachten op versterkingen. De nieuwe jongens moeten dan ook wennen, daar heb ik zelf ook ervaring mee."

Over zijn eigen toekomst is hij duidelijk: Ziyech wil in principe blijven, maar hij kan niet beloven dat hij na 1 september nog speler van Ajax is. "Concrete interesse? Ik weet van niets. Wat ik zelf wil? Dat heb ik vaak genoeg aangegeven. Weet je dat niet? Dan ben je niet voldoende op de hoogte gebracht. Ik wil slagen bij Ajax. Dat is nog niet helemaal gelukt. Of ik blijf? Dat kan ik nu wel zeggen, maar in de voetballerij kan het heel anders lopen. Zoals het er nu uitziet, blijf ik bij Ajax."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s