Langeler over opmerkelijke transfer: 'Volgend jaar misschien Nederlandse topclub'

Langeler over opmerkelijke transfer: 'Volgend jaar misschien Nederlandse topclub'

03-02-2018 08:41
44

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler vindt de stap van Philippe Sandler van PEC Zwolle naar Manchester City zo gek nog niet. De twintigjarige verdediger vertrekt na dit seizoen naar de Engelse topclub.

"In de basis ben ik het er niet zo mee eens dat een paar kapitaalkrachtige clubs de dienst uitmaken op de transfermarkt", stelt Langeler in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Bij Manchester City zijn ze natuurlijk niet gek. Voor Philippe hoeft deze stap niet verkeerd te zijn. Hij blijft zich nu ontwikkelen en kan volgend jaar misschien naar een Nederlandse topclub, waar hij zich dan moet bewijzen. Het is voor hem een schitterende transfer, ook op financieel vlak."

Veel van de spelers van Langeler bij Jong Oranje kozen op vroegere leeftijd al voor een transfer naar het buitenland. "Dat hoeft niet altijd verkeerd te zijn", stelt Langeler. "Als het sportieve plan maar deugt. Een speler moet kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Dat er ook een economische factor aan het verhaal zit, is iets waar we in Nederland weinig invloed op hebben. Soms kunnen spelers ineens het vijfvoudige verdienen van wat ze hier maximaal kunnen krijgen. Mensen oordelen daar wel over, maar als ze in hun eigen werk zo'n stap kunnen zetten, laten ze die ook niet liggen."