'Van Leer na het weekend geen Ajax-keeper meer: huurtransfer snel rond'

'Van Leer na het weekend geen Ajax-keeper meer: huurtransfer snel rond'

25-08-2018 10:31
110

De transfer van Benjamin van Leer naar NAC Breda wordt snel afgerond, verwacht BN/De Stem. De doelman van Ajax gaat verhuurd worden aan de eredivisionist, dat na het plotse vertrek van Arijanet Muric lichtelijk in paniek is geraakt.

NAC heeft met Mark Birighitti en Karol Niemczycki nog maar twee eerste elftal-keepers in de selectie. Van Leer moet eerste doelman worden in Breda. Theo Zwarthoed (35) de tweede. Beide transfers worden naar verwachting na het weekend afgerond. Van Leer wordt waarschijnlijk gehuurd van Ajax, Zwarthoed zit zonder club. 

Omdat Van Leer nog een contract voor drie jaar heeft in Amsterdam, kan Ajax het maximale vragen aan NAC. De club heeft door het vertrek van Muric naar Manchester City (hij is teruggehaald) een schadevergoeding van enkele tonnen gekregen, dus financieel moet de komst van Van Leer geen problemen opleveren. Ook de doelman zelf kan het onderste uit de kan halen, net als Zwarthoed.

Van Leer werd vorig jaar zomer overgenomen van Roda JC. De 26-jarige sluitpost begon als tweede keeper in Amsterdam, maar moet inmiddels ook Kostas Lamprou voor zich dulden in de pikorde. Ajax zag in hem een potentiële opvolger van André Onana.

Lees ook'Van Leer kan Ajax verlaten: NAC informeert naar ontevreden doelman'