AZ bevestigt: Slot maakt promotie en volgt Van den Brom op in Alkmaar

AZ bevestigt: Slot maakt promotie en volgt Van den Brom op in Alkmaar

10-12-2018 15:33 Laatste update: 15:39
99

John van den Brom had het nieuws zelf al bevestigd en nu volgt ook het officiële bericht uit Alkmaar: AZ gaat verder met een nieuwe trainer. Dat wordt Arne Slot. 'In gezamenlijk overleg' is besloten om niet verder te gaan met Van den Brom. 

"Ik ben trots dat ik als langstzittende trainer de boeken in ga. De afgelopen vijf jaar heb ik mooie seizoenen beleefd bij AZ", laat de oefenmeester weten op de website van AZ. Van den Brom beschikt over een aflopend contract. Hij werd in september 2014 aangesteld als opvolger van Marco van Basten. 

"Maar het is nog te vroeg om terug te blikken. Vanaf heden gaat de focus weer op dit seizoen. We gaan er de komende maanden alles aan doen om het seizoen AZ-waardig af te sluiten."

Slot
Slot (40) wordt de opvolger van Van den Brom in het AFAS Stadion. Hij is sinds medio 2017 assistent-trainer bij de club. Voorheen werkte de voormalig middenvelder bij SC Cambuur en PEC Zwolle. 

'De duur van het contract van Slot en de verdere invulling van de staf zal in de loop van de tweede seizoenshelft gepresenteerd worden', laat AZ weten. 

No Poll