Kluivert kroont zich tot held van AS Roma met doelpunt en assist

Kluivert kroont zich tot held van AS Roma met doelpunt en assist

16-12-2018 22:42 Laatste update: 17-12-2018 08:48
19

Justin Kluivert beleefde zondag de avond van zijn leven bij AS Roma. Dankzij een goal en assist van de Nederlander wonnen de Romeinen met 3-2 van Genoa. 

Kluivert is geen onbetwiste basisspeler bij Roma, maar kreeg van trainer Eusebio Di Francesco de kans tegen Genoa. Roma begon aarzelend aan de wedstrijd en kwam na een kwartier op achterstand. Een fanatieke schare fans van de club was toen pas net binnen. Er werd geprotesteerd tegen de slechte resultaten in de competitie en Champions League. Doelman Robin Olsen blunderde en liet een schot van oud-PSV'er Oscar Hiljemark onder zich door gaan.

Bryan Cristante stelde namens Roma al snel orde op zaken en maakte de 1-1, waarna Genoa via Hiljemark toch weer op voorsprong kwam. Daarna liet Kluivert zich zien. De Nederlander sprintte na een korte combinatie met Cengiz Ünder richting het doel van Genoa en rondde knap af in de verre hoek.

In de tweede helft kwam Roma verdiend op voorsprong en ook bij die treffer was Kluivert belangrijk. Cristante zette een aanval op, combineerde met Kluivert en schoot vervolgens hard raak. Daarna gooide Roma de deur op slot en werd de voorsprong met hand en tand verdedigd. Genoa dacht nog op 3-3 te komen, maar na inmenging van de VAR werd de treffer afgekeurd. 

Roma wint en klimt van plek elf naar plek zes.