Excelsior-fans willen geen Robin van Persie-tribune: 'Verzocht om een andere naam'

Excelsior-fans willen geen Robin van Persie-tribune: 'Verzocht om een andere naam'

01-02-2019 08:02
68

Een deel van de supporters van Excelsior wil af van de Robin van Persie-tribune. De aanvalsleider van Feyenoord speelt met zijn ploeg dit weekend op Woudestein, maar het is nog niet zeker of de voormalig jeugdspeler van Excelsior goed wordt ontvangen.

Van Persie kreeg een tribune naar zich vernoemd omdat hij veel voor de jeugdopleiding van Excelsior betekend heeft. Toch speelde de ervaren aanvaller nooit in het eerste elftal van De Kralingers. "Het was een onderwerp bij onze laatste algemene ledenvergadering", zegt Theo Melgert, voorzitter van supportersvereniging Pro Excelsior, tegen het Algemeen Dagblad. "Het merendeel van de supporters op de Robin van Persie-tribune heeft verzocht om een andere naam voor de tribune."

Excelsior probeert, zo schrijft het AD, al een tijdje van het imago van satellietclub af te komen. Een naamswijziging van de tribune en het verwijderen van beeltenissen van Van Persie uit het Van Donge & De Roo Stadion zou daar bij helpen. "Dit leeft vooral bij de nieuwste generatie supporters", vervolgt Melgert. "Ik durf niet te zeggen hoe hij hier ontvangen wordt."