Afgezwaaide Reis (29) blikt terug op horrorincident: Heb nu nog pijn

Afgezwaaide Reis (29) blikt terug op horrorincident: "Heb nu nog pijn"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 07:27wo 20-03-2019 om 07:27

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 08:10wo 20-03-2019 om 08:10

Jonathan Reis is definitief profvoetballer af. In gesprek met het Eindhovens Dagblad vertelt de 29-jarige Braziliaan uitgebreid over zijn afscheid. Reis heeft besloten om er een streep onder te zetten, nu hij al een jaar geen officieel duel meer speelde en nog altijd last heeft van zijn rechterknie. 

Acht jaar geleden raakte de toenmalig PSV-aanvaller zwaargeblesseerd aan z'n knie na een botsing met Roda JC-goalie Przemyslaw Tyton. "Ik wil er liever niet meer aan denken", blikt hij met het ED terug op dat verschrikkelijke incident. 

"Dat moment was misschien wel het ergste wat je als voetballer kunt meemaken. Ik heb nu nog pijn aan de knie en het maakt voetballen op topniveau onmogelijk, maar het is niks vergeleken met wat ik toen voelde. Tyton verwijt ik niets. Hij heeft zich verontschuldigd en is naar mij blijven informeren. Het was een fair duel."

Nu hij al een jaar zonder club zit, heeft Reis besloten om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. "Via een vriend van me ben ik nu jeugdtrainer bij Brumadinho FC. Ik probeer jongens van tien, elf jaar te helpen om beter te worden."

"In de toekomst wil ik nog een keer naar PSV, al is het maar als toeschouwer. De club is ondanks dat ene moment ook een heel mooi deel van mijn leven. Bij PSV ben ik groot geworden en opgevoed."

Beelden van de nare blessure van Reis, opgelopen in het seizoen 2011/12 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws