UOL: AC Milan gaat vól voor Neres, mondelinge afspraak met Ajax-leiding

UOL: AC Milan gaat vól voor Neres, mondelinge afspraak met Ajax-leiding

Gepubliceerd: woensdag 27 maart 2019 om 13:46wo 27-03-2019 om 13:46

Laatste update: woensdag 27 maart 2019 om 13:58wo 27-03-2019 om 13:58

David Neres prijkt bovenaan het verlanglijstje van AC Milan. Met dat nieuws pakt het Braziliaanse UOL Esporte woendag groot uit. De komst van de 22-jarige Neres heeft momenteel 'prioriteit' voor Milan. 

In januari lag Ajax dwars toen het Chinese Guangzhou Evergrande tientallen miljoenen wilde betalen voor Neres. Na die geblokkeerde transfer sprak Ajax volgens UOL met het management van de vleugelaanvaller af dat er in de zomer wél medewerking wordt verleend wanneer een lucratieve mogelijkheid zich aandient. 

AC Milan wordt nu dus nadrukkelijk genoemd. De topclub uit de Serie A is blijkbaar diep onder de indruk van Neres. De aanvaller maakte dinsdagavond zijn officiële debuut in de nationale ploeg van Brazilië. In de tweede helft van het oefenduel met Tsjechië (3-1 winst) was hij direct goed voor een assist. Er zou al sinds december sprake zijn van contact tussen het management van Neres en Leonardo, de Braziliaanse technisch directeur van Milan. 

Vijftig miljoen
Volgens UOL verlangt Ajax een slordige vijftig miljoen euro voor Neres. Milan is zeker niet de enige club met belangstelling. Ook onder meer AS Roma en Borussia Dortmund volgen de neo-international. Neres heeft in Amsterdam een contract tot medio 2022. Ajax nam hem in de winter van 2017 over van Sao Paulo. Hij kostte destijds twaalf miljoen euro. 

De Telegraaf schreef woensdagochtend dat Neres 'niet nog een jaar met Erik ten Hag wil werken' en afkoerst op een vertrek. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Neres goed genoeg voor AC Milan?

(5366 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws