Kraay confronteert AZ'er: 'Ik zou klaar zijn voor Ajax'

Kraay confronteert AZ'er: 'Ik zou klaar zijn voor Ajax'

07-04-2019 12:15 Laatste update: 12:22
37

Thomas Ouwejan denkt dat hij mee zou kunnen bij Ajax, mochten de Amsterdammers bij hem aankloppen. Hans Kraay junior stelde zondag bij De Tafel van Kees op FOX Sports dat Ajax 'naarstig een vervanger zoekt voor Nicolas Tagliafico'.

"Ik speel een goed seizoen en hoop dit vast te houden. Ik denk dat ik het niveau aankan", reageert Ouwejan desgevraagd. De 22-jarige linksback speelde dit seizoen 28 competitieduels voor AZ. Daarin was hij goed voor twee goals en zes assists. Ouwejan stelt te kunnen leren van de Argentijn. "Tagliafico vind ik in verdedigend opzicht zeker een voorbeeld, daarin vind ik hem heel sterk. Aanvallend kan ik misschien iets meer brengen."

David Endt haakt daar op in. "Tagliafico moet je niet onderschatten in aanvallend opzicht. Hij staat heel vaak op de goede plek om een assist te geven. Hij heeft een mooie strakke, lage voorzet. En hij kan ook scoren. Ook in Europa heeft hij een paar goals gemaakt die beslissend waren." Tagliafico wordt in verband gebracht met onder meer Atlético Madrid.

Ouwejan is van mening dat hij Tagliafico kan opvolgen in Amsterdam, benadrukt hij. "Ik zou er klaar voor zijn." Of er al contact is met Ajax, weet hij niet. "Mijn zaakwaarnemer laat mij nu een beetje met rust om dit seizoen goed te eindigen. In de zomer zullen we wel contact hebben."

De linksback ligt nog drie jaar vast in Alkmaar, maar het is de vraag of hij die tijd volmaakt. "Ik heb wel mijn ambities."