Ajax oefent tegen serieuze tegenstander: Varela en Veltman mogen zich bewijzen

Ajax oefent tegen serieuze tegenstander: Varela en Veltman mogen zich bewijzen

29-06-2019 11:30 Laatste update: 11:35
106

Ajax speelt vanmiddag zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen en treedt net als tegen Quick'20 aan met twee defensieve aanwinsten. Lisandro Martínez en Kik Pierie krijgen tegen Aalborg wederom de kans om zich te laten zien, net als Joël Veltman en Bruno Varela.

In de defensie maakt Veltman zijn eerste officieuze minuten van het nieuwe seizoen als rechtsback, terwijl Lisandro Magallan zich op de positie van Matthijs de Ligt mag gaan 'bewijzen'. Kik Pierie en Lisandro Martínez, de defensieve aanwinsten van de Amsterdammers, completeren de achterhoede. Bruno Varela zal in de eerste helft het doel verdedigen. De verwachting is dat Kjell Scherpen in de tweede helft onder de lat zal staan bij Ajax.

Op het middenveld worden Victor Jensen en Jurgen Ekkelenkamp, die dinsdag ook in actie kwam, ditmaal ondersteund door Dani de Wit. De voorhoede wordt wederom gevormd door Vaclav Cerny, Klaas-Jan Huntelaar en Zakaria Labyad. In de tweede helft zullen de Amsterdammers in een andere opstelling spelen. Het oefenduel tegen Aalborg start om 12.00 uur en wordt op het terrein van Quick'20 in Oldenzaal afgewerkt.

Opstelling Ajax (eerste helft): Varela; Veltman, Magallan, Pierie, Martínez; De Wit, Jensen, Ekkelenkamp; Cerny, Huntelaar, Labyad.