'Stam moet het met spelers van minder niveau doen dan ik destijds bij Feyenoord'

'Stam moet het met spelers van minder niveau doen dan ik destijds bij Feyenoord'

Gepubliceerd: woensdag 21 augustus 2019 om 20:53wo 21-08-2019 om 20:53

De start van Jaap Stam bij Feyenoord zorgt voor flashbacks bij Fred Rutten. De clubloze trainer pakte met Feyenoord in 2014 vijf punten uit de eerste zes duels.

"Ook toen was de start moeizaam. We wonnen met heel veel geluk van ADO, maar we speelden thuis gelijk tegen Heerenveen (1-1) en we verloren in de Kuip van Utrecht (1-2)", memoreert Rutten in het Algemeen Dagblad. "Ik zie ook wel overeenkomsten met mijn start in de Kuip en die van Jaap Stam nu."

Feyenoord is het seizoen onder Stam begonnen met drie remises in de Eredivisie. Rutten ziet echter wel een verschil met zijn situatie vijf jaar geleden. "Ik denk dat hij het met spelers van minder niveau moet doen dan ik destijds. Ik had met Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz toch gewoon spelers die zelfs in Oranje belangrijk waren geweest. Luke Wilkshire had een WK gespeeld met Australië."

"Maar ook toen moesten we op fysiek vlak vaak op de rem trappen waar we gas wilden geven. Van een afstand bekeken, lijkt het bij Stam ook op zo'n situatie", aldus Rutten. "Spelers die lang niet hebben gespeeld, hebben gewoon maatwerk nodig op het trainingsveld."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws