PSV vol vertrouwen richting Ajax: 'Dan geef je tegenstander helemaal geen kans'

PSV vol vertrouwen richting Ajax: 'Dan geef je tegenstander helemaal geen kans'

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 07:10di 17-09-2019 om 07:10

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 07:16di 17-09-2019 om 07:16

PSV-trainer Mark van Bommel vertrouwt op de professionaliteit van zijn spelers na de met 5-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse. De grote uitblinker was Donyell Malen, die met zijn vijf treffers opeens de spotlights vol op hem heeft staan. 

Door zijn doelpunten tegen Vitesse staat Malen nu op zes Eredivisie-treffers dit seizoen. Van Bommel looft zijn spits, maar trapt ondertussen ook op de rem. "Ik zie het niet gebeuren en als er bij ons al iemand zou gaan zweven, vertrouw ik erop dat de groep dat meteen corrigeert", vertelde de coach zaterdag na de wedstrijd al. 

De laatste twee treffers van Malen tegen de Arnhemse club scoorde hij uit twee strafschoppen. Zo ontstond er voor een van de penalty's een discussie tussen Malen en aanwinst Konstantinos Mitroglou, maar de spelers praatten het na afloop van de wedstrijd uit zonder dat Van Bommel er tussen hoefde te komen. "Ik hoefde niks te doen", vertelt de coach dan ook tegen het Eindhovens Dagblad. "We zijn een team." 

De komende twee wedstrijden staat er veel op het spel voor de club uit Eindhoven. Eerst wordt er donderdag gespeeld tegen Sporting Portugal en daarna staat op zondag de clash met Ajax op het programma. "Wij hebben veel spelers die een goal kunnen maken", toont Van Bommel zich positief. "Belangrijk is ook dat wij geconcentreerd blijven als we heel dominant zijn. Dan geef je de tegenstander helemaal geen kans op een goal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws