Friese fans pakken eigen speler aan: 'Verschrikkelijk, dat heeft-ie niet verdiend'

Friese fans pakken eigen speler aan: 'Verschrikkelijk, dat heeft-ie niet verdiend'

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 12:10ma 23-09-2019 om 12:10

Johnny Jansen vindt het 'verschrikkelijk' dat Jens Odgaard zondag is uitgefloten door een deel van het Heerenveen-publiek. De spits miste tegen FC Utrecht een penalty en werd kort daarna gewisseld door zijn trainer. 

Na de wedstrijd had Odgaard geen trek in interviews met aanwezige media. Jansen heeft daar begrip voor, maar: "Uiteindelijk vind ik dat je je rug moet rechten, dat je met de pers moet spreken. Maar Jens is ook maar eens mens, een mens die op dit moment vreselijk teleurgesteld is in zichzelf", zei de coach in gesprek met het Friesch Dagblad. 

"We wilden Jens voor dat moment al wisselen. Maar toen kwam die penalty. En hij is diegene die bij ons de penalty's neemt. Dus hij neemt de penalty. Klaar. Hij mist."

"Ik zeg: we halen hem er nu niet direct vanaf. Dat voelt zo slecht. Dat verdient Jens niet. Hij stopt er zoveel energie in om het voor elkaar te krijgen. Die jongen zit echt helemaal kapot. Vijf minuten na die strafschop halen we Jens er toch af. Je wilt verder met je plan. Dat fluitconcert vind ik verschrikkelijk. Dat heeft die jongen niet verdiend. We hebben hier met mensen te maken."

Eerder dit seizoen miste Odgaard in het Abe Lenstra Stadion ook al een strafschop tegen Fortuna Sittard. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws