LIVE-discussie: Hofland terug, Harries krijgt nieuwe kans, Veldwijk weer reserve

LIVE-discussie: Hofland terug, Harries krijgt nieuwe kans, Veldwijk weer reserve

28-09-2019 19:57
3

Fortuna Sittard verloor woensdagavond met 5-0 bij Ajax en mag drie dagen later aan een cruciale thuiswedstrijd tegen Sparta beginnen. Concurrent FC Emmen won vrijdagavond van ADO Den Haag, waardoor Fortuna vier punten achterstaat op de 'veilige' zestiende plek en eenvoudigweg moet winnen.

De ploeg van Sjors Ultee heeft niet veel veranderd ten opzichte van het midweekse avontuur in Amsterdam. Grégoire Amiot viel geblesseerd uit en begint tegen Sparta op de bank: de man die hem verving én een eigen doelpunt maakte, Cian Harries, maakt zijn basisdebuut in de Eredivisie. Assistent Kevin Hofland is ook weer van de partij, nadat hij woensdag nog zijn goede vriend en oud-ploeggenoot Fernando Ricksen ten grave moest dragen.

Tegenstander Sparta doet het uitstekend sinds de promotie en heeft dus weinig reden om te snijden in de opstelling. Trainer Henk Fraser kiest voor dezelfde opstelling als tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, dat met een 3-0 nederlaag terug naar Waalwijk werd gestuurd. Lars Veldwijk moest toen verstek laten gaan wegens ziekte, maar is zaterdagavond weer present.

De opstellingen:

Fortuna Sittard: Koselev; Passlack, Ninaj, Harries, Pinto; Diemers, Smeets, Tekie, Cox; Sambou, Ciss.

Sparta: Coremans; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Harroui, Auassar, Smeets, Rayhi; Ache, Dervisoglou.