Keeperstrainer L'Ami: 'Beste keeper met wie ik bij Ajax heb mogen werken'

Keeperstrainer L'Ami: 'Beste keeper met wie ik bij Ajax heb mogen werken'

01-10-2019 07:14
50

Ajax-keeperstrainer Carlo l'Ami is bijzonder te spreken over de ontwikkeling van André Onana. Hij denkt dat de 23-jarige Kameroense sluitpost van de Amsterdammers nu al geschikt is voor de absolute top.

"Zijn specialiteit is dat André zo allround is", stelt L'Ami in De Telegraaf. "We hebben onlangs nog een test met hem gedaan en als je dan de reactietijd en de kracht in zijn armen en benen ziet, dan is dat de perfecte combinatie." Hij omschrijft Onana als 'een moderne topkeeper'. "In het meevoetballen, links en rechts trappen en ballen vanaf de zijkant. Zonder anderen tekort te willen doen, is dit de beste keeper met wie ik bij Ajax heb mogen werken."

L'Ami, die al sinds 2007 werkzaam is bij Ajax, vindt De Kat uit Kameroen een mooie bijnaam voor Onana. 'De combinatie van reactie, kracht en durf, maakt hem in Nederland uniek. Dat hij tegen PSV bij de vrije trap van Mo Ihattaren maar drie man in de muur zet, is ook flair. Hoe machtig hoog hij vervolgens komt, is een genot om te zien."

De keeperstrainer is stellig over de potentie van Onana. "In mijn ogen is André geschikt voor de absolute top. En dat vind ik niet alleen. Een mooie graadmeter was hoe Manuel Neuer vorig jaar na Ajax - Bayern München met hem omging. Kwaliteitsspelers trekken naar elkaar toe. En in de interviews was Neuer lovend. Het niveau van Bayern kan Onana óók halen, mits hij de focus houdt. Hij heeft zó veel potentie…"