Superieur Manchester City zet stuntploeg Crystal Palace opzij en duimt voor rivaal

Superieur Manchester City zet stuntploeg Crystal Palace opzij en duimt voor rivaal

Gepubliceerd: zaterdag 19 oktober 2019 om 20:26za 19-10-2019 om 20:26

Laatste update: zaterdag 19 oktober 2019 om 20:31za 19-10-2019 om 20:31

Manchester City heeft zaterdag gedaan wat het moest doen en zal nu moeten hopen op medewerking van rivaal Manchester United, dat zondag koploper Liverpool treft. De regerend Premier League-kampioen rekende in een tijdsbestek van twee minuten af met het verrassende Crystal Palace.

Dat Crystal Palace bij de aftrap zesde in de Premier League stond, weerhield Manchester City er niet van om met slechts twee pure verdedigers aan te treden op Selhurst Park. De ploeg van Pep Guardiola pinde de thuisploeg direct vast op de eigen helft en zette zijn enorme overwicht in de slotfase van de eerste helft om in doelpunten: Gabriel Jesus kopte een voorzet van Bernardo Silva via de paal binnen en David Silva stond aan het einde van een weergaloze counter.

Die marge bleek voldoende voor The Citizens. Christian Benteke en Wilfried Zaha stuitten nog op doelman Ederson, maar de zege voor het superieure Manchester City kwam nauwelijks in gevaar. De regerend Premier League-kampioen klimt weer over Leicester City en Chelsea heen en verkleint het gat met koploper Liverpool naar vijf punten. The Reds kunnen zondag dus weer uitlopen naar acht punten, wanneer ze winnen van Manchester United.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws