Liverpool rekent eenvoudig af met Sheffield en is precies een jaar ongeslagen

02-01-2020 22:46
41

Liverpool dendert door in de Premier League. Tegen Sheffield United boekte de trotse Premier League-koploper alweer de elfde competitiezege op rij: 2-0. Liverpool is precies een jaar ongeslagen.

Sheffield had donderdagavond op Anfield niets te vertellen. Al na vier minuten spelen lag de bal in het doel. Virgil van Dijk gaf een prachtige lange bal op Andrew Robertson, die op zijn beurt weer voorgaf op Mohamed Salah: 1-0. Liverpool kreeg daarna nog meer kansen op de 2-0, maar maakte die niet af. Sheffield creërde amper wat. Vlak voor rust leek de ploeg gevaarlijk te worden, maar Van Dijk stak daar een stokje voor.

Het duurde lang voor Liverpool de wedstrijd besliste. Dat gebeurde pas na ruim een uur spelen. Sheffield was gevaarlijk, echter was het elf seconden raak aan de andere kant. Een prachtig uitgevoerde counter werd uiteindelijk afgerond door Sadio Mané, op aangeven van Salah.

Liverpool kreeg kansen op meer goals, maar dat zat er niet in. De voorsprong op nummer twee Leicester City is weer dertien punten. Liverpool heeft wel nog een wedstrijd tegen West Ham United tegoed.