De Jong 'heeft slechtste papieren' bij PSV: 'Opeenstapeling van fouten'

De Jong 'heeft slechtste papieren' bij PSV: 'Opeenstapeling van fouten'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 07:28ma 27-01-2020 om 07:28

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 07:33ma 27-01-2020 om 07:33

Het is crisis bij PSV, dat sportief gezien een uiterst teleurstellend seizoen kent. Valentijn Driessen denkt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dit op bestuurlijk gebied voor slachtoffers zorgt.

In De Telegraaf zet Driessen vraagtekens bij het functioneren van technisch directeur John de Jong, die volgens de journalist als eerste zou moeten vrezen voor zijn baan. 'Als onbewezen en onervaren td heeft De Jong met een opeenstapeling van fouten en verkeerde inschattingen de slechtste papieren bij PSV. Hij bezit geen trackrecord als technisch directeur, stelde mede met Van Bommel een onevenwichtige selectie samen en is de man achter Van Bommels ontslag.'

'Hij zit tevens achter de ondoordachte opvolging door Ernest Faber, zette opnieuw een onervaren assistententeam neer bij het eerste elftal en lukt het vooralsnog niet om de selectie van een kwaliteitsinjectie te voorzien terwijl Bergwijn als beste speler op het punt staat te vertrekken', aldus Driessen.

De aanstaande verkoop van Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur kan ook op de nodige kritiek rekenen van Driessen, die de transfer ziet als gevolg van de crisis in Eindhoven. 'Als klap op de vuurpijl, terwijl de sportieve ineenstorting zich voltrekt, is PSV bereid met Bergwijn één van z’n drie pareltjes te verkopen. Welke ambitie toon je dan? Het maakt duidelijk dat PSV geld nodig heeft.'

Terwijl Donyell Malen lange tijd uit de roulatie is, ziet PSV met Bergwijn dus nog een belangrijke aanvaller wegvallen, net als eerder dit seizoen. 'In de eerste seizoenshelft liep PSV zonder Donyell Malen en Bergwijn rond als een tandeloos gezelschap. Inmiddels definitief zonder de twee internationals en zonder vertrouwen strompelt PSV als een middenmoter verder', aldus Driessen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws