'Feyenoord zit niet stil na Bozeník-deal en schakelt door op huurtransfer Özyakup'

'Feyenoord zit niet stil na Bozeník-deal en schakelt door op huurtransfer Özyakup'

Gepubliceerd: maandag 27 januari 2020 om 13:52ma 27-01-2020 om 13:52

Laatste update: maandag 27 januari 2020 om 14:00ma 27-01-2020 om 14:00

Feyenoord wil na het vastleggen van Robert Bozeník doorpakken en ook Oguzhan Özyakup naar de havenstad halen. Dat melden diverse Turkse media. De middenvelder van Besiktas zou voor een half jaar gehuurd kunnen worden, met een optie tot koop.

Zaterdagavond meldde Feyenoord-trainer Dick Advocaat na de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd bij Heracles al dat de Rotterdammers bezig waren met een middenvelder 'die niet in de Eredivisie speelt' en dat lijkt om Özyakup te gaan. Verschillende Turkse media, waaronder Fanatik, schrijven dat Feyenoord de Turkse middenvelder met Nederlandse roots wil huren van Besiktas.

De onderhandelingen zijn nog niet afgerond, maar de Rotterdammers zouden wel inzetten op een optie tot koop. Volgens Fanatik is het wel de bedoeling dat Feyenoord het volledige salaris van Zaandammer Özyakup gaat betalen. De 27-jarige middenvelder, die 43 interlands voor Turkije speelde en al vanaf 2012 actief is voor Besiktas, kan Advocaat meer ervaring en mogelijkheden bieden op het middenveld.

Dit seizoen kwam Özyakup in twaalf competitiewedstrijden en vijf Europa League-confrontaties in actie namens de Turken. In die zeventien officiële duels kwam hij één keer tot scoren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws