Mbappé laat zich gaan na wissel, Tuchel grijpt in: 'Ik ben de trainer, hij niet'

Mbappé laat zich gaan na wissel, Tuchel grijpt in: 'Ik ben de trainer, hij niet'

01-02-2020 23:49
58

Paris Saint-Germain boekte zaterdagavond een probleemloze 5-0 zege op Montpellier, dat de wedstrijd met negen man eindigde. Desondanks ging het na afloop hoofdzakelijk over de clash aan de zijlijn tussen trainer Thomas Tuchel en vedette Kylian Mbappé.

In minuut 68, kort nadat PSG op 5-0 was gekomen, werd Mbappé vervangen door Mauro Icardi. De topscorer van het vorige Ligue 1-seizoen deed weinig moeite om zijn ongenoegen te camoufleren en werd openlijk tot de orde geroepen door Tuchel. Nadat een korte discussie tussen de twee – met de handen voor de mond – zocht Mbappé uiteindelijk de dug-out op.

Tuchel was niet te spreken over het gedrag van zijn sterspeler, liet hij na afloop weten aan de Franse media. "Ik ben de trainer, dus ik bepaal wie eruit gaat en wie erin komt. Hij niet", oordeelde de 46-jarige Duitser. "Uiteraard vindt geen speler het leuk om gewisseld te worden. Ik kijk veel voetbal, dus ik zie dit soort beelden vaker voorbijkomen. Maar het zijn geen fraaie beelden."

De trainer benadrukte het belang van het groepsproces. "Dit is geen tennis, dit is voetbal. We moeten allemaal respect hebben voor elkaar." Of het incident gevolgen zal hebben, kon Tuchel na de wedstrijd nog niet bevestigen. "Daar moet ik nog een nachtje over slapen. Morgenochtend (zondag, red.) om 10.00 uur hebben we een nabespreking. Misschien praten we er met zijn allen over, misschien praten we er individueel over, misschien praten we er helemaal niet over", hield hij zich op de vlakte.