Dumfries kraakt aanvallend spel PSV: 'Moeten onszelf meer belonen door te scoren'

Dumfries kraakt aanvallend spel PSV: 'Moeten onszelf meer belonen door te scoren'

02-02-2020 19:24
71

Aanvoerder Denzel Dumfries ging zondagmiddag met zijn PSV op een teleurstellende manier met 1-0 onderuit in Amsterdam. De rechtsback zag een slechte eerste helft, maar is van mening dat PSV zich na rust prima herstelde.

PSV kwam in het eerste bedrijf eigenlijk zelden in het spel voor, waardoor Ajax met een 1-0 voorsprong de kleedkamers kon opzoeken. "Ik denk dat we in de eerste helft te veel kansen weggaven en zij verdiend op voorsprong kwamen. Het was inderdaad niks in de eerste helft", zegt Dumfries voor de camera van FOX Sports. Hij is van mening dat het na rust beter ging. "We herstellen ons de tweede helft goed, we waren vaster aan de bal en werden we dominanter."

Ondanks het matige aanvalsspel en ontbreken van écht grote kansen is Dumfries van mening dat het hem schort in de afwerking. "We moeten onszelf meer belonen, we scoren te weinig. Wij proberen gewoon te voetballen en er onderuit te spelen." Hans Kraay Jr. vraagt de aanvoerder naar mogelijke fysieke ongemakken, maar daar wil Dumfries niks van weten. "Je krijgt wat tikjes in de wedstrijd. Je moet gewoon door, we hebben elkaar erg hard nodig op dit moment, dus ik ga zeker door. We zijn PSV en we doen wat we moeten doen."