PSG rekent eenvoudig af met Lyon, Lazio mengt zich in Italiaanse titelstrijd

09-02-2020 20:51 Laatste update: 23:10
15

Paris Saint-Germain heeft de dominantie in de Franse Ligue 1 nog maar eens onderstreept met een 4-2 thuiszege op Olympique Lyon. De Parijzenaars staan nu twaalf punten voor op eerste achtervolger Marseille.

Paris Saint-Germain - Olympique Lyon 4-2
De koploper van Frankrijk deed al in de eerste helft zaken en stond bij rust met 2-0 voor. Angel di Maria rondde een counter af en even later mocht ook Kylian Mbappé zijn naam op het scorebord zetten, waarmee PSG met een comfortabele marge de tweede helft inging. Een eigen goal van Marçal vlak na rust leek het vonnis over Lyon definitief te vellen (3-0), maar door snelle treffers van Martin Terrier en Moussa Dembélé werd het toch nog 3-2. In de absolute slotfase bracht Edinson Cavani zijn ploeg in veilige haven: 4-2.

Parma - Lazio 0-1
Door de nederlaag van Juventus op zaterdag wist Lazio dat het met een driepunter bij Parma ontzettend goede zaken zou kunnen doen. Het ging niet gemakkelijk voor de blauwhemden uit Rome, maar na negentig minuten en zes minuten blessuretijd ging de zege mee naar de Italiaanse hoofdstad. Dat was te danken aan Felipe Caicedo, die in de eerste helft het enige doelpunt van de wedstrijd liet aantekenen.

De overwinning van Lazio brengt de ploeg van Simone Inzaghi voorlopig naar plaats twee in de Serie A. De achterstand op lijstaanvoerder Juventus is nog maar één punt en Inter staat voorlopig op plek drie. Die ploeg heeft wel nog een wedstrijd tegoed tegen AC Milan en kan met een zege weer over Lazio heenwippen.

Celta de Vigo - Sevilla 2-1
Een late treffer van Pione Sisto heeft Celta de Vigo van de laatste plaats in de Primera División af geholpen. De ploeg uit het noorden van Spanje heeft het al het hele seizoen lastig, maar tegen het Sevilla van Luuk de Jong kwam het in extremis toch nog goed. De Jong speelde zelf onbedoeld een negatieve rol voor zijn ploeg, want nadat de lange spits in het veld was gekomen ging het mis voor Sevilla.

Youssef En-Nesyri zette het bezoek uit Andalusië in de eerste helft op voorsprong, maar viel twintig minuten voor tijd ook geblesseerd uit. Daarna draaide Celta de wedstrijd om. Iago Aspas maakte de 1-1, waarna Sisto het publiek in Vigo op de banken kreeg met zijn late winnende goal.