PEC in spanning na winnende treffer: 'Juichen is er tegenwoordig niet meer bij'

PEC in spanning na winnende treffer: 'Juichen is er tegenwoordig niet meer bij'

01-03-2020 07:16 Laatste update: 07:17
23

John Stegeman is gelukkig met de 4-3 overwinning van PEC Zwolle tegen Vitesse. Na een knotsgekke slotfase hield zijn ploeg de drie punten dus toch in eigen huis, maar Stegeman zelf durfde niet te vroeg te juichen.

"Volgens mij is enthousiast juichen er tegenwoordig echt niet meer bij", vertelt Stegeman na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. "We hebben altijd nog even een middeltje (de VAR, red.) waarbij ik mijn enthousiasme wel iets meer verlies. Dat is een feit. Ik zit echt te wachten totdat het doelpunt goedgekeurd wordt." Dat was dan ook de reden dat Stegeman niet meteen wilde juichen na de 4-3. "Dat klopt ja... Een duwtje, of een bal die achter is geweest, weet ik veel... Je weet het allemaal niet."

Stegeman zijn zijn team voor het eerst sinds lange tijd weer eens met 'gif' spelen, "Waar ik blij mee ben is dat we bij vlagen weer goed hebben gevoetbald. Er zaten echt nog wel onbenulligheden en fouten in. Volgens mij is dit wel de remedie als je dit soort wedstrijden moet voetballen, vooral thuis. Ik denk dat we in Zwolle toch moeten bepalen, domineren. Ook tegen goede tegenstanders", sluit Stegeman af.

Door de overwinning stijgt PEC een plaats, het staat nu op een vijftiende plaats staat, buiten de degradatiezone. Aangezien Fortuna gelijkspeelde tegen VVV staat de ploeg uit Sittard nu op de zestiende plaats.