Gullit ergert zich aan 'onzichtbare' De Jong: 'Schijnbeweginkje en balletje breed'

Gullit ergert zich aan 'onzichtbare' De Jong: 'Schijnbeweginkje en balletje breed'

02-03-2020 08:25
45

Youri Mulder en Ruud Gullit begrijpen maar niet dat Frenkie de Jong niet uit de verf komt bij FC Barcelona. Mulder denkt dat de oud-Ajacied verkeerd gebruikt wordt, terwijl Gullit meer eist van de jonge Nederlander.

In gesprek bij Rondo worden de twee analisten het niet eens met elkaar, wanneer ze de Barcelona-middenvelder onder de loep nemen. "Dit is hoe hij bij Ajax ook een beetje speelde. Het middenveld oversteken, het spel voor zich hebben, versnellen. De plek waar hij daar neergezet wordt…", begint Mulder zijn betoog. "Hij heeft ook op de plek van Sergio Busquets gespeeld, dat was het ook niet. Je moet gaan zoeken, je moet een beetje gaan zoeken ', countert Gullit. "Dat doet hij al, maar dan komt hij in zones terecht waar ook al een Busquets of een Ivan Rakitić loopt", merkt Mulder op.

"Als hij het spel voor zich heeft, komt hij meer in zijn kracht te spelen", voegt Mulder toe. "Dan is het toch ook hoe hij het zelf invult misschien? Ik kan me niet voorstellen dat die trainer tegen hem zegt dat hij maar een beetje diep in de spits moet gaan lopen", zegt Gullit. "Ik vind het gewoon een geweldige speler, maar ik zie het niet. Ik wil het gewoon meer zien. Die ballen die hij net op de beelden geeft, dat hij penetreert en naar voren speelt. Het is allemaal schijnbeweginkje, balletje breed, schijnbeweginkje, hup balletje breed", besluit hij zijn betoog.