Fledderus: 'Wij willen hem graag definitief overnemen van Manchester City'

Fledderus: 'Wij willen hem graag definitief overnemen van Manchester City'

17-04-2020 08:54
16

De aanname dat clubs zich door de coronacrisis koest houden op de transfermarkt lijkt vooralsnog niet helemaal te kloppen, vertelt Mark-Jan Fledderus aan Voetbal International. De technisch directeur van FC Groningen constateert dat er nog steeds wordt geïnformeerd naar spelers.

Fledderus merkt 'weinig terughoudendheid'. "Er zijn ook nu gewoon clubs die informeren naar spelers. Niet dat we al direct aan het onderhandelen zijn, het is meer nog een beetje aftasten, maar het is natuurlijk ook nog maar april. Dat is niet anders dan andere jaren", vertelt hij aan VI.

Het is volgens de Groningen-directeur 'nog zó onduidelijk' hoe groot de impact van de coronacrisis op het transferbudget is. "Heb je het dan over twintig procent, dertig procent minder? Het is moeilijk te zeggen, maar die percentages zijn wel besproken, ja. Je moet met die scenario's rekening houden, want je moet beleid maken. Aan de andere kant blijft het toch altijd: wat de gek ervoor geeft. Als vier clubs tegen elkaar op gaan bieden, gaat de prijs omhoog. Die marktwerking blijft natuurlijk gewoon bestaan."

"Er is geen handboek voor transfers, het hangt van zoveel dingen af", weet Fledderus. "Wij willen Ko Itakura bijvoorbeeld graag definitief overnemen van Manchester City, maar het zal nog wel even duren voordat we daar duidelijkheid over krijgen."