Schreuder kritisch na Bundesliga-besluit: 'Onverantwoord volgende week te spelen'

Schreuder kritisch na Bundesliga-besluit: 'Onverantwoord volgende week te spelen'

07-05-2020 07:17 Laatste update: 07:23
22

Hoffenheim-trainer Alfred Schreuder vindt dat de Bundesliga-start op 15 mei te vroeg is. De coach stelt in De Telegraaf dat er zeker nog een extra week nodig is om zijn ploeg fit te krijgen.

"Ik denk dat je minimaal twee weken nodig hebt om je goed voor te bereiden op de laatste negen wedstrijden", zegt Schreuder in De Telegraaf. "Wij hebben de laatste vijf weken alleen nog maar getraind in groepjes van maximaal vijf spelers. Dan is het eigenlijk onverantwoord om volgende week alweer te spelen. Aan het begin zal het nog wel gaan, maar als je maar een week groepstraining achter de rug hebt, neemt de kans op blessures daarna toe."

In Duitsland verschilt per deelstaat hoe groot de trainingsgroepen mogen zijn. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz traint namelijk al met groepen van tien. De verwachting is dat vanaf vrijdag alle Bundesliga-clubs de groepstraining mogen hervatten. "Het is heel lastig te zeggen hoe de ploeg er nu voorstaat. Ze zijn op zich goed fit, maar we moeten uitkijken dat we ze niet over de kop jagen. Dat wordt passen en meten. Europees voetbal kunnen we nog steeds halen. Het is hartstikke fijn dat we nu iets hebben om naartoe te werken", aldus Schreuder.