Kritiek op 'totaal respectloze' De Boer: 'Liet me buiten team alsof ik tiener was'

Kritiek op 'totaal respectloze' De Boer: 'Liet me buiten team alsof ik tiener was'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 21:06zo 24-05-2020 om 21:06

Laatste update: zondag 24 mei 2020 om 21:09zo 24-05-2020 om 21:09

Voormalig Internazionale-speler Caner Erkin uit felle kritiek op zijn oude coach Frank de Boer. De Nederlandse trainer kende een weinig succesvolle periode in Italië en Erkin noemt De Boer zelfs 'totaal respectloos'.

Erkin, nu 31 jaar oud, kwam als transfervrije speler bij Inter in juli 2016 en werd meteen weer verhuurd aan Besiktas in augustus. Hij kwam uiteindelijk nooit in actie voor de club uit Milaan. "Ik dacht dat dit mijn grote doorbraak ging worden", geeft Erkin aan in gesprek met FCInterNews.it. "Ik wilde Inter niet verlaten, zelfs niet toen Roberto Mancini vertrok, maar De Boer's houding richting mij was vreselijk. Hij liet me buiten het team alsof ik een of andere tiener was, net gepromoveerd uit de jeugdopleiding. Onacceptabel."

Mancini, die voor de periode van De Boer aan het roer stond bij Inter, zag het wel in Erkin zitten. "Mancini liet me meespelen in de voorbereiding, had vertrouwen in me. Ik was teleurgesteld toen hij vertrok", vervolgt de Turkse verdediger. "Hoe De Boer me behandelde was totaal respectloos en het heeft mijn carrièrepad beïnvloed."

Erkin begreep niet waaraan hij die behandeling van De Boer te danken had. "Ik heb dat nooit begrepen", zegt hij. "Ik kwam nooit in zijn plannen voor, vanaf de eerste dag dat hij voet zette in Italië. Ik denk dat hij me probeerde te manipuleren, zodat ik uiteindelijk zou vertrekken", sluit Erkin af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws